NOVICE  IN  OBVESTILA


Izpadi povezave (petek, 05. februar 2016)

Cenjena uporabnica in uporabnik ČUVAJ.SI

V tem tednu, smo vas že obveščali o izpadih povezave med vašo alarmno centralo in našimi strežniki za obveščanje. Vsi vaši podatki in nastavitve na strežniku so bili ves čas varni.  Naj pojasnim, da je kontrola povezave oziroma SMS obvestilo o prekinitvi povezave, najnaprednejša funkcija ČUVAJ-a, katere podobni alarmni sistemi, ki delujejo preko GSM klica ali telefonske linije sploh nimajo. Lastniki takih alarmnih sistemov, sploh niso obveščeni in niti ne vedo, da ne morejo dobiti sporočil/klica ob izpadu omrežja. Pri ČUVAJ-u, ste s to funkcijo vsak trenutek obveščeni, ali povezava je ali je ni. Če takih sporočil ne želite prejemati, si jih lahko v oknu obveščanja na portalu moj.čuvaj.si, izklopite.

V primeru, ki se je dogajal pretekle dni, je šlo za Cyber-attack, torej internetni napad na GSM operaterja, ki nam zagotavlja storitev GSM povezave. Omrežje je sedaj posodobljeno in je zaščiteno proti podobnim napadom. Za dodatne informacije smo Vam vedno na voljo.

Novosti na portalu moj.čuvaj.si (petek, 15. januar 2016)

Tisti, ki ste se letos že prijavili v moj.čuvaj.si, ste opazili, da se po prijavi odpre novo okno, v katerega je potrebno vnesti podatke o naročniku storitve. Ti podatki nam služijo za podaljšanje naročnine na ČUVAJ.SI, po preteku enega leta. En mesec pred potekom leta, vam bomo poslali račun za naslednje leto, na naslov, ki ga boste vnesli v to okno. Če bi morebiti želeli prekiniti naročnino, je potrebno račun zavrniti na naš naslov.

V preteklih mesecih smo testirali novo funkcionalnost klica v primeru alarma. O sedaj dalje je na voljo tudi vam. Ta dodatna storitev je brezplačna. V portalu na moj.čuvaj.si si izberite čuvaja in kliknite na gumb obveščanje. Poleg SMS in E-naslov je tudi zavihek »KLIC«. Tukaj lahko vnesete osebe, ki prejmejo telefonski klic v primeru alarma. Telefonski klic je vedno iz iste telefonske številke.  Ta storitev deluje skupaj z SMS sporočili, in pomaga pri tem, da nas opozarja dlje časa. Primer: ponoči, ko spimo dobimo SMS z obvestilom o alarmu. Ker GSM aparat odda le kratek zvok, ga ponoči lahko tudi preslišimo. Poleg SMS sporočila si lahko nastavimo tudi klic, ki pa se lahko ponovi, v primeru, da se ne oglasimo. Število ponovitev, si nastavite v oknu, kjer dodajate prejemnike klicev. Takoj ko se oglasimo na klic, se to zabeleži, in klicanje se prekine. Ko se oglasimo odzivnik pove »ALARM«, katerega nato preverimo na SMS sporočilu. Če klic ponesreči zavrnemo, se klicanje nadaljuje. Predlagam, da si klice nastavite in tudi testirate.


12