NOVICE  IN  OBVESTILA


Novosti na spletnem središču MOJ.ČUVAJ.SI (torek, 30. maj 2017)

Glede na odziv in prošnje uporabnikov, smo dogradili spletno središče moj.čuvaj.si in ga naredili še bolj prijaznega. Novosti, ki smo jih pripravili tokrat so naslednje:

-ko se registrira nov uporabnik spletnega središča, je potrebno vpisati tudi GSM številko uporabnika, ki je v nadaljevanju tudi privzeta številka za obveščanje o stanju računa
-pri registraciji se preverja dolžina gesla in vas obvesti če je prekratko. Preverja se tudi če sta oba gesla vpisana enako, ter vam to tudi sporoči
-ko dodajamo e-mail uporabnike, lahko v oknu dodajanje označimo več period hkrati
-pri vnosu SMS prejemnikov, je sedaj potrebno vnesti tudi ime uporabnika
-pri SMS prejemnikih lahko sedaj obveščanje izklopite s stikalom za izklop
-pri e-mail prejemnikih je dodano stikalo za izklop prejemanja obvestil
-v spletnem središču so pri lokaciji dodane ikone, ki povedo kakšen sistem je na lokaciji nameščen

-podaljšanje naročnine na obveščanje je sedaj avtomatizirano, in sicer se postopek začne en mesec pred potekom, tako da dobite email z obvestilom in linkom na podaljšanje. Link na podaljšanje se avtomatično prikaže tudi v spletnem središču. Najdete ga na datumu, ki prikazuje kdaj bo naročnina potekla. Podaljšanje je popolnoma avtomatizirano če izberete način plačila s kreditno kartico. V primeru nakazila na TRR, pa se naročnina na obveščanje podaljša ko je viden priliv na TRR računu


Varen pozdrav,
ČUVAJ.SI

Mobilna aplikacija (petek, 08. april 2016)

Na Apple in Goole trgovini z aplikacijami je na voljo posodobljena različica mobilne aplikacije 1.3.9. Nova različica ima vgrajenih vrsto mehanizmov za zagotavljanje večje varnosti pri uporabi aplikacije. Novosti v aplikaciji so naslednje:

-dodana večjezičnost (Slovensko, Angleško), izbira se v menuju

-spremenjen način komunikacije s strežnikom (hitreje in zaneslivejše delovanje)

-arhiv dogodkov je sedaj omejen na 14 dni oziroma 200 dogodkov

-arhiv se samodejno osvežuje na 10 sekund

-odpravljena napaka v primeru da imate več čuvajev, je bil prikazan arhiv prejšnjega čuvaja, medtem, ko se je nalagal arhiv za novo izbranega čuvaja.

Izpad omrežja (četrtek, 07. april 2016)

Danes je prišlo do manjšega izpada delovanja GSM omrežja. Napaka je bila na strani operaterjev in so jo urgentno odpravili. V tem času ste lahko dobili sporočilo o prekinitvi povezave. Ko se je omrežje ponovno vzpostavilo, ste dobili tudi sporočilo, da povezava deluje. 

Za več informacij se lahko obrnete na nas in sicer nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@cuvaj.si

Nadgradnja mobilnega omrežja - za uporabnike ČUVAJ.SI (torek, 29. marec 2016)

Nadgradnja mobilne platforme bo potekala 14.4.2016 od 23:00 do 15.4.2016 do 2:00 ure.

Celotna nadgradnja bo tako trajala 3 ure. V času nadgradnje lahko pride do izpada povezave za približno 5-20 minut. V tem času lahko prejmete sporočilo o prekinjeni povezavi. Nadgradnja se izvaja z namenom višje varnosti in zanesljivosti sistema. 

Tehnična podpora ČUVAJ.SI

Varna povezava (četrtek, 18. februar 2016)

Varnost na prvem mestu! Pred nekaj dnevi, smo uspešno namestili varnostno opremo, ki povečuje varnost uporabniških podatkov na najvišjo raven. 

Ob obisku spletne strani www.cuvaj.si ali spletne aplikacije moj.čuvaj.si, vam brskalnik prikaže varnostno potrdilo, to je zelen napis "HSI Inovativne in Tehnične Rešitve, d.o.o. [SI]". To je znak da ste na naši spletni aplikaciji. Ker se pojavlja vse več elektronskih sporočil, ki vam ponujajo link na spletno stran, ki je ponaredek originala, veliko uporabnikov ne opazi razlike. Ravno ta zelen napis dokazuje, da ste na pravi strani.

Varna ali HTTPS povezava je ključ do varne uporabe interneta. Zagotavlja, da uporaba določene spletne strani ne more biti predmet prestrezanja podatkov. Nekaj več si lahko preberete na tem linku. Opisuje zakaj je tako pomembno uporabljati HTTPS.

12